söndag 7 september 2014

Var finns Allians-partiernas och Sverigedemokraternas gemensamma regeringsprogram?


Sverigedemokraternas roll som stödparti för Alliansen har hittills i den här valrörelsen gömts och glömts på ett häpnadsväckande sätt.

Framförallt av massmedia, dagstidningar, radio och TV.

Redaktionsledningar och journalister, kommentatorer och statsvetare - så kallade ”experter” på politik - har räddhågat och fantasilöst överbetonat principen om opartiskhet framför den ännu viktigare principen om saklighet.

Därför har de kommit att framställa Sverigedemokraterna som något sorts mittenparti, mitt emellan vänster och höger, trots att det är ett högerfascistiskt parti, till höger om högern.
Det blir säkert ett huvudtema i massmedias egen analys av hur de hanterat årets valrörelse.

Alliansens enda möjlighet. Nu utgör Sverigedemokraterna Alliansens enda möjlighet att vinna valet på söndag. Det är endast om Sverigedemokraterna blir vågmästare i riksdagen som Allians-regeringen kan sitta kvar.

Skulle det hända innebär det dessutom en kraftigt förstärkt position för Sverigedemokraterna och en lika kraftigt försvagad Allians. Alliansregeringen blir därmed ännu mera beroende av Sverigedemokraterna. Det är ett faktum som helt ignoreras i medias rapportering om valet. Inte ett ljud, inte en bild, inte en bokstav om detta i massmedia.

Sverigedemokraterna framställs istället som ett mittenparti som kan räknas till vilket block som helst. I alla massmediers grafiska redovisningar av opinionsmätningar placeras Sverigedemokraterna i mitten, mitt emellan de rödgröna och Allians-partierna. Det har en stark visuell effekt på alla som är måttligt eller mindre engagerade och insatta i samhälls-frågor.  

I SVT är det ännu värre! Där placeras Sverigedemokraternas partiledare tillsammans med den rödgröna oppositionen, trots att de utgör ett stödparti till Alliansen! När socialdemokratin en gång försökte protestera mot den uppställningen i SVT så drabbades partiet av förödande angrepp från hela landets mediaetablissemang.

Just den placeringen i mitten i SVTs debatter har mycket stor betydelse för hur partiet uppfattas av en stor grupp politiskt omedvetna väljare som tar ställning tämligen slumpartat, grundat på en känsla eller plötslig ingivelse i valrörelsens slutskede.

Retorisk forskning visar att det visuella intrycket har nog så stark inverkan på människors ställningstagande som tal och skrift – därför är det visuella intryck massmedia skapar av Sverigedemokraterna som ett mittenparti både förödande och helt osakligt. Ny forskning visar också att partiernas mediabild är mycket avgörande för valresultatet.

Bilden av Sverigedemokraterna som ett mittenparti, gynnar deras bottenfalska strategi som går ut på att försöka framstå som en tredje kraft i samhället. De vill framstå som sanningssägare som säger hur det i verkligheten ligger till oavsett om ett påstående kommer från höger eller vänster.

Ständigt krävs de rödgröna på ett gemensamt regeringsprogram. Alliansens program däremot framställs som ett komplett regeringsprogram, trots att Alliansen blir helt beroende av Sverigedemokraterna för att få igenom sina förslag i riksdagen.

Sverigedemokraterna är ett högerfascistiskt parti och inget mittenparti.

I valet på söndag är en röst på moderaterna, folkpartiet, centerpartiet eller kristdemokraterna en röst på Sverigedemokraterna och tvärt om.

Den enda möjligheten att förhindra Sverigedemokraterna från en vågmästarställning och avgörande inflytande i riksdagen är en röst på något av de rödgröna partierna.


Bror Perjus

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar