lördag 13 september 2014

Feministiskt initiativ, Fi, kan komma in och skapa en vänstermajoritet

Enligt såväl DNs som SvDs opinionsmätningar idag är Sverigedemokraterna vågmästare just nu. 

Men Feministiskt initiativ, Fi, ligger precis under spärren till riksdagen enligt båda mätningarna. Och skulle de komma in kan det räcka för att skapa en vänstermajoritet som grund för en socialdemokratiskt ledd majoritetsregering.  

Dessutom, tror jag, att opinionsinstituten den här gången missar en faktor; nämligen de socialdemokratiska valarbetarnas formidabla fotarbete de sista veckorna, dagarna, timmarna och minuterna i den här valrörelsen.

Vi har knackat dörr varje kväll och talat direkt med över 1,5 miljoner väljare. 

Många har övertygats om att gå över den så kallade blockgränsen och rösta på socialdemokratin, men antagligen utan att säga det när opinionsinstituten ringer. Dessutom har vi genom dörrknackning och direkta samtal mobiliserat flera av våra anhängare som annars inte skulle ha röstat.

Igår kväll kom det en hel busslast med SSUare och politiskt aktiva från andra delar av Stockholms län till Tyresö. Fyllda av entusiasm vällde de ut över torget vid Granängsringen och tillsammans gick vi runt det stora hyreshusområdet och övertygade våra anhängare om att rösta.

Flera av de unga människorna var från SSUs norska motsvarighet AUF som kommit hit för att hjälpa oss att vinna valet. Jag gick tillsammans med Gabriela från Oslo som kämpade i sin allra första valrörelse, här i Sverige för vår valseger. 

En verkligt inspirerande upplevelse.
Bror Perjus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar