tisdag 25 juni 2013

DNs ledarskribent förnedrar läkarkåren

Läser dagens DN!

Noterar ännu en bekräftelse på den borgerliga skolpolitikens misslyckande. ”Mer än var tionde elev i Stockholms län går ut grundskolan utan behörighet till gymnasiet.”

Läkaruppropet mot den misslyckade vårdpolitiken har nu undertecknats av 6 630 läkare. Då passar DNs självutnämnda vårdexpert Hanne Kjöller på att förnedra hela den svenska läkarkåren. Redan före ”systemskiftet” skriver hon att landets läkare "har presterat erbarmliga siffror vad gäller patientkontakt”. Hon har absolut ingenting förstått. Det är precis det som är felet med dagens vårdpolitik, att patientkontakt betraktas som viktigare än att bota sjuka. 
Tänk om hennes nedvärdering av hela läkarkollektivet provocerar alla landets läkare att omedelbart underteckna Läkaruppropet!
Samtidigt som Kjöller breder ut sig över en helsida i tidningens huvudupplaga, återges i en liten undanskymd notis i stockholmsbilagan att Socialdemokraterna ”har full förståelse” för läkarnas protester.

***
På DN Debatt skriver återigen Urban Bäckström, vd för Svenskt Näringsliv, att ”svensk ekonomi står stark utom på främst två områden, de höga marginalskatterna och regelverket på arbetsmarknaden.”
Visst! Sverige skulle kunna vara ett verkligt paradis för de rika, om bara skatterna sänktes ytterligare för de högst avlönade och arbetsgivarna fick behandla sina anställda precis hur som helst.

Men, nu ökar ju ändå klyftorna mellan rika och fattiga i Sverige snabbare än i något annat OECD-land! Blir dom aldrig nöjda?
***
Följer så Edward Snowdens kurragömmalek med det militärindustriella komplex som fortfarande dikterar USAs utrikespolitik. Vart ska han ta vägen? Kuba, Island, Vietnam, Equador eller Venezuela? Det är frågan! Det är inte utan att jag tycker lite synd om Barack Obama och John Kerry som tvingas hota en av den digitala epokens nya, unga frihetshjältar med livstids fängelse.

***

Fortsätter sedan med en artikel om domen mot Silvio Berlusconi som dömts till sju års fängelse för otukt med minderårig. Äntligen, får man väl utropa, kan Italiens demokrati kanske snart vara rensat från en av sina mest cyniska och manipulerande storkapitalister.
***

Noterar slutligen, med sorg i hjärtat, att en av vår tids allra största förebilder är på väg ur tiden. Kan avståndet mellan två människor moraliskt, intellektuellt och mänskligt bli större än det mellan Nelson Mandela och Silvio Berlusconi?

***

Obs, denna blogg har skickats direkt via National Security Agencys centraldator och befunnits oantastlig!

Bror Perjus 

3 kommentarer:

  1. Hej Bror. Jag håller med dig i det mesta du säger om Hanne Kjöller även om hon här verkar mer eller mindre tvungen att medge de fel Alliansen gjort. Men när du skriver "Det är precis det som är felet med dagens vårdpolitik, att patientkontakt betraktas som viktigare än att bota sjuka." så vet jag inte vad du menar? Att ha en bra patientkontakt är enbart positivt och många gånger en förtutsättning för att över huvud taget kunna ge en bra vård. Så där tycker jag du har fel. Läs gärna min blogg, http://gunnalindsblogg.blogspot.se/2013/06/in-med-varden-ut-med-ekonomen.html. Hälsningar från en aktiv S märkt f.d. sjuksyster i Gustavsberg.

    SvaraRadera
  2. "DNs självutnämnda vårdexpert Hanne Kjöller" Eftersom hanne Kjöller är utbildad sjuksköterska förmodar jag att hennes kunskaper om Vårdsverige är större än dina?

    SvaraRadera
  3. Gunnar Lindqvist; självklart är patientkontakt enbart bra och värdefullt; men som ersättningssystemet är upplagt i Stockholms läns landsting så bidrar det till korta, ytliga patientkontakter där målet är största möjliga ersättning till den vårdgivande enheten snarare än djupare analyser som leder till att den sjuke blir botad.




    Thomas; Jo, Hanne Kjöller är möjligen mera insatt än jag i hur Vårdsverige fungerar. Men hon tycks också veta bättre än över 6 000 läkare!

    SvaraRadera