söndag 27 november 2011

Miljöministern vice ordförande för kärnkraftlobbyn! Var är nu mediadrevet?

Under 1970-talet vann Centerpartiet först ett val åt borgerligheten på sitt till synes kompromisslösa motstånd mot kärnkraften. Sedan spräckte partiet en borgerlig regering på sitt löfte om att avveckla kärnkraften.
”Ingen statsrådspost i världen är så viktig att jag dagtingar med mitt samvete”, mässade partiledaren och statsministern Thorbjörn Fälldin och tvingades senare på grund av det uttalandet att avgå som statsminister, när han ändå dagtingat och godkänt laddning av flera nya reaktorer.
Idag har Centerpartiet utsett en vice ordförande för kärnkraftlobbyn i Bryssel till svensk miljöminister, Lena Ek!
Det avslöjades i förrgår av Svenska Dagbladet. Fortfarande idag har Dagens Nyheter inte en rad om denna skandal. Kvällspressen tycks också förbigå det hela med största möjliga tystnad.
Så man undrar; var är nu mediadrevet?
Nu när det inte handlar om en hyreslapp, utan en politisk fråga av ödeskaraktär för hela mänskligheten och allt liv på jorden? Då blir det knäpp tyst! Varför? Kan det ha att göra med att en borgerlig politiker avslöjats?

2 kommentarer:

  1. Det är skillnad på olika.....
    Här i Umeå så lämnar en fullmäktigeledamot sitt uppdrag som förtroendevald eftersom han fått jobbet som nämndschef och inte vill sitta på två (s)tolar!

    SvaraRadera
  2. Borgerligheten har brett ut sig så totalt att deras åsikter betraktas normerande. Journalistkåren är inte medveten om hur mycket de vinklar sina reportage. Jag har skrivit ett inlägg idag om SVT:s "klimatexpert" och hennes märkliga uttalanden i Aktuellt igår.

    SvaraRadera