onsdag 30 november 2011

Lena Ek sitter ledigt på två stolar

Ännu en dag har gått. Och inte en rad i Dagens Nyheter om Centerpartiets Lena Ek. Är hon fortfarande och samtidigt både svensk miljöminister och vice ordförande för kärnkraftlobbyn i Bryssel? Kan man vara både/och? Det har sagts att hon ska avsäga sig posten som vice ordförande. Men ännu har ingen offentlig bekräftelse kommit på att hon verkligen har gjort det.
Vad säger för övrigt Thorbjörn Fälldin, Olof Johansson och den avpoletterade miljöministern Andreas Carlgren? De var väl en gång motståndare till kärnkraft? De betraktade kärnkraften som ett hot mot mänskligheten. ”Ingen statsrådspost i världen” var så viktig att de var beredda att dagtinga med denna sin uppfattning. För Lena Ek verkar det vara tvärt om. Hon sitter ledigt på två stolar.
Det här är ett givet drev-tema som Sveriges massmedier struntar i. Men frågan om mänsklighetens överlevnad och allt livs förutsättning på jorden är kanske en för liten fråga för dagens journalister på jakt efter lösgodis, toblerone och gamla hyresavier.
Bror Perjus

1 kommentar:

  1. Centerpartiet. Är det NÅGON som vet vad det partiet har för existensberättigande idag? Berätta gärna, i så fall.

    Och journalistkåren idag, en sorglig historia. De verkar tryggast om de får springa i flock. Och de som befinner sig i flockens mitt ser ju bara - just det - andra journalister, oavsett åt vilket håll de vänder blicken. De som springer i utkanten har nog bara en ambition - att komma längre in i gyttret, närmare tryggheten. Suck!

    SvaraRadera