lördag 12 augusti 2017

Hallå, mänskligheten! Vad är det som händer? Chicken-race med kärnvapen...

De båda diplomatiska giganterna Donald Trump, president i USA och Kim Jong-un, diktator i Nordkorea, hotar världen med kärnvapenkrig.


Kim ska skicka raketer, vem vet, kanske kärnvapenladdade, i en lång båge högt över Japan, i riktning mot den amerikanska militärbasen Guam i Stilla Havet.
Donald laddar upp med krigsfartyg och stridsflyg runt Japan och den koreanska halvön.

Kinas maktfullkomliga ledarskikt förklarar att de inte tänker låta USA invadera Nordkorea.
Över vårt eget lilla närliggande hav Östersjön har sedan en tid tillbaka ryskt och svenskt stridsflyg gnuggat vingspetsarna mot varandra i macho-artade chicken-race. Nyligen provkörde Ryssland och Kina sina krigsfartyg i gemensamt samförstånd i samma Östersjö.

Den 11 september startar så den största militära manövern på svenskt territorium på över två decennier, i just Östersjön, på Gotland och utefter vår östra kust.
Vår militära manöver kallas för Aurora 17.

Aurora är - enligt romersk mytologi - morgonrodnadens gudinna som varje morgon öppnar österns portar med sina rosenfingrar så att solens vagn kan komma fram. Nu ska över 20 000 militärer, stridsflyg, stridsvagnar och krigsfartyg från vårt eget land, men också från USA, Finland, Frankrike, Estland, Danmark och Norge hjälpa morgonrodnadens gudinna att öppna österns portar.
Snacka om ”rosenfingrar”!

Men Ryssland, vars Putin-regim, inte vill ha några ”solvagnar” in genom ”österns portar” arrangerar samtidigt med Aurora ännu en militär övning i våra gemensamma vatten, kanske med lika mycket militär, stridsflyg och krigsfartyg. Den ryska övningen har inte ett lika poetiskt namn. Den kallas Zapad 17, vilket kort och gott betyder Väst 17.
Vi får hoppas att inte några av Zapads och Auroras krigsmaskiner råkar kollidera med varandra i dessa smått hysteriska uppvisningar av manlig potens i vår fredliga Östersjö.

Här hemma har vi en knepig situation. En allt lösligare sammansatt Fempartiallians, SD, M, KD, C och L, utgör den politiska oppositionen med den - för en opposition - ovanliga fördelen av att även utgöra majoritet i riksdagen. Denna majoritet utnyttjar de till bristningsgränsen enbart för att djävlas med regeringen, trasa sönder så mycket som möjligt och sprida mesta möjliga misstroende bland svenska folket och väljarna inför valet nästa år. 
Fempartialliansen tycks däremot inte ha några som helst egna politiska tankar, idéer och förslag att bidra med – förutom de ständiga kraven på en utförsäljning av våra gemensamma tillgångar, samt lönesänkningar och försämringar av anställningstrygghet och arbetsrätt?

Två ministrar, Anders Ygeman och Anna Johansson, har redan hotats av Fempartialliansens maniska misstroendevotum och tvingats lämna regeringen. Men de ska ändå dras inför Konstitutionsutskottet. Försvarsminister Peter Hultqvist och EU-minister Ann Linde hotas också av misstroendevotum och ska också grillas i Konstitutionsutskottet, tillsammans med statsministerns båda statssekreterare Hans Dahlgren och Emma Lennartsson. Det gäller ju att så långt möjligt minera marken runt statsministern.   
Kan det vara förnuftigt att underminera regeringens och statsministerns position och jaga bort försvarsministern i en situation då en mycket oroväckande militär upptrappning kring Östersjön och ett reellt kärnvapenhot kan vara under uppsegling i Stilla Havet?

Dessbättre tycks nu opinionsmätningar visa att allt fler väljare inser oförnuftet i detta och börjar rikta ett riktigt misstroendevotum mot Fempartialliansen i stället.
Bror Perjus


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar