söndag 8 december 2013

Nina Björks artikel om en förlossningsvård i kris borde utlösa raseriet!

Opinionssiffrorna försämras för den borgerliga borgerliga regeringen och kritiken mot den borgerliga politiken växer. Men den borde växa till ett raseri. Och den skulle växa till ett raseri om alla fick läsa det en distanserad över- och medelklass i stockholmsregionen kan läsa i Dagens Nyheter i dessa dagar. 

  Jag har tidigare ställt frågan; hur länge, hur nära valet i september nästa år, får DN hålla på?

Malmö:
  ”På Kvinnokliniken i Malmö kunde man under sommaren inte lägga in kvinnor med havandeskapsförgiftning och riskgraviditeter, utan de fick åka in enbart på kontroller.”

Lund:
  ”På kvinnokliniken blev under första halvåret i år 200 kvinnor hänvisade till att föda på andra sjukhus på grund av plats- och personalbrist.”

Göteborg:
  ”tre barnmorskor berättar att de har svårt att uppfylla den medicinska säkerheten genom att lyssna på det ofödda barnets hjärtljud var 15e minut och kontrollera den nyförlösta kvinnan så att hon inbe blöder onormalt mycket.”

Och Stockholm – det kanske allra värsta:
  ”En vanlig natt kan en barnmorska och en undersköterska ansvara för 15 nyblivna mammor och barn, en mottagning för gravida och en ständigt ringande mobiltelefon, där man får be oroliga kvinnor att stanna hemma så länge de bara kan.”

  Så skriver Nina Björk idag i DN, i en brutal och svidande uppgörelse med den borgerliga skattesänkarpolitiken som numera har en kraftig majoritet emot sig, 57 procent, enligt en mätning som offentliggjordes igår.

  Socialdemokratin måste höja rösten, skärpa kritiken, formulera alternativet! Det räcker inte med tre valfrågor. Jobben, skolan, vården. Vi måste tala om hur allt hänger ihop, lägga fram en vision, en bild, en berättelse om vilket samhälle vi vill skapa i framtiden – om vi ska vara framtidens parti!

Bror Perjus



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar