måndag 16 september 2013

Ännu en socialdemokratisk jordskredsseger i Tyresö

Socialdemokratin vann igår, vid valet till kyrkofullmäktige, sin andra jordskredsseger i Tyresö på kort tid. Den styrande så kallade borgerliga Alliansen höjde kraftigt avgifterna i äldreomsorgen strax efter valet 2010 trots att de i valrörelsen sagt att de inte skulle höja. I den folkomröstning som Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet sedan drev igenom fick Nej-sidan 84 procent av rösterna och Ja-sidan 13,8 procent.

Vid gårdagens val till kyrkofullmäktige i Tyresö Församling ökade Socialdemokraterna sin andel av rösterna med mer än 50 procent! Från 27,73 procent vid valet 2009 till nu 42,09 procent. Eftersom antalet ledamöter i kyrkofullmäktige utökats något så kunde partiet nu genom jordskredssegern mer än fördubbla antalet mandat från 7 år 2009 till nu 15 mandat.
Socialdemokratin i Tyresö rider nu på en framgångsvåg. Den borgerliga Alliansen i kommunen är svag, virrig och närmast handlingsförlamad.

Nästa val handlar om Sveriges representation i EU-parlamentet. Det hålls den 25 maj nästa år. Då är det dags för en tredje socialdemokratisk jordskredsseger i Tyresö!

Slutligen hålls val till kommunfullmäktige, landsting och riksdag den 14 september nästa år. Med en stark insats i valrörelsen finns alla möjligheter att byta ut den nuvarande borgerliga Alliansens majoritet i kommunfullmäktige i Tyresö mot en vänstermajoritet.
Det är nödvändigt med tanke på de allt sämre förutsättningar som Tyresös ungdomar får för sin skolgång och den allt sämre äldrevård till större kostnader som drabbar de gamla i kommunen.

För övrigt visade en undersökning som SVT presenterade i lördags att en kraftig majoritet av Sveriges väljare anser att välfärden försämrats på alla områden under den borgerliga Alliansens regeringsperiod.
Det gäller såväl sjukvården, som skolan och de sociala skyddsnäten som a-kassa och socialbidrag. Allt har enligt en klar majoritet av väljarna blivit sämre eller mycket sämre. Detsamma gäller faktiskt också den inför valet 2014 helt avgörande frågan om jobben, sysselsättning och arbetslöshet, som försämrats enligt en stor majoritet av väljarna.
Till och med betydande delar av moderaternas egna sympatisörer anser att skolan, sjukvården, jobben och de sociala skyddsnäten försämrats.

Kommenteraren från moderaternas partisekreterare Kent Persson är; ”De här mätningarna visar att vi nu måste fortsätta utveckla vår politik på de här områdena”.
Det låter väldigt oroväckande!

Bror Perjus

2 kommentarer:

  1. Jag läste på en annan S blogg om att Tony Blair bor i ett hus utanför London som är värt mer än 50 miljoner kr. Och Göran Persson har väl en herrgård värd mer än 10 miljoner kr? Är det
    genuin socialdemokrati?

    SvaraRadera
  2. Nej, det tycker jag inte är genuin socialdemokrati. GP har snarare en stor bondgård och han jobbar själv med jordbruket. Han har köpt gården själv för pengar han tjänat, tillsammans med sin fru tror jag. Tony Blairs bostad känner jag inte till. Men mitt ideal var Tage Erlander som bodde i ett litet hus vid SSUs kursgård Bommersvik och Ingvar Carlsson som bor anspråkslöst i Tyresö. Olof Palme var också rätt ointresserat av egen vinning. Stefan Löfven har kanske flyttat från sin tvårummare till ngt större... S-ledare bör vara anspråkslösa. Kolla sedan hur storfinansens folk bor, liksom chefer på lägre nivåer... Där hittar du villor, lyxbåtar, sommarbostäder, lyxlägenheter i flera länder o s v. Bara för att dom är motståndare till jämlikhet ska vi inte avstå från att kritisera deras lyxliv!

    SvaraRadera