fredag 12 september 2014

Att unyttja sig själv som kvinna är antifeminism. Men nu skyr Alliansen inga medel för att vända opinionen.

Eländig debatt. Det var en eländig debatt i TV4 igår kväll. Mötet mellan partiledarna förvandlades till käbbel, delvis på grund av programmets upplägg. Åter gjordes Jimmie Åkesson till huvudperson i en inledande och långt utdragen debatt om flyktingfrågan där enbart de hycklande Allians-ledarna fick vara med.

Jag orkade inte se eländet till slut.

När man sedan ska försöka kolla upp vad som hände mellan Annie Lööf och Stefan Löfven så fastnar man hela tiden i TV4s reklamträsk och är hänvisad till TV4 egna klipp. Annie Lööf försökte i direktsändning pracka på Stefan Löfven en bunt papper med något som hon antyder att han inte känner till. Därefter drar hon sig tillbaka överlägset leende, nöjd med sin kupp.

Löfven tar självklart inte emot hennes papper och kallar det helt korrekt för ”trams”. Heder åt Stefan Löfven som visar ärliga känslor mot hyckleri.
-        
      - Det var det dummaste Stefan Löfven kunde göra, skriver den dumma Lena Mellin i Aftonbladet.

Det påstås att Stefan Löfven knuffade eller puttade Annie Lööf. Det gjorde han inte alls.

Det här var givetvis genomtänkt och planerat in i minsta detalj.

Det var ingen tillfällighet att Annie Lööf fick uppdraget. Hon och ingen annan skulle överlämna papperen till Stefan Löfven. Inte Göran Hägglund, inte Jan Björklund, inte Fredrik Reinfeldt utan Annie Lööf, den unga paranta kvinnan i kretsen. Hon skulle provocera Stefan Löfven att begå ett misstag, att tappa balansen, att begå en överilad handling i TV på bästa sändningstid.

Sedan skulle påståendet, tolkningen, spridas; ”Stefan Löfven använder sig av manlig härskarteknik.”
-        
                    --         Att fysiskt mota bort Annie Lööf såg ut som ett skolexempel på härskarteknik, fortsätter den tjänstvilliga Lena Mellin.


-         Det här är socialdemokraterna när de är på riktigt. Maktens män. Det säger något om det här partiet, fyller Fredrik Reinfeldt i.

-         Det visar att Stefan Löfven inte är redo att vara statsminister, påstår Annie Lööf efteråt!

Slutskedet. I den här valrörelsens slutskede skyr den nederlagstippade Alliansen inte några som helst medel för att vända opinionen. De är uppenbarligen desperata. Stridshingsten har börjat galoppera! Någon, man kan undra vem, har släppt tyglarna!

Cynismen är nu obegränsad inom det gäng som leder de fyra borgerliga partierna; för att inte tala om den femte figuren Jimmie Åkesson som hämningslöst utnyttjar människor på flykt från förföljelse, krig och tortyr, för att värva väljare till sitt fascistiska parti och därmed möjligen rädda kvar Alliansen vid regeringsmakten.

Först gav Fredrik Reinfeldt Sverigedemokraterna ett rejält handtag genom att sätta ett mångmiljardpris på vår medmänskliga plikt att ta emot flyktingar, för att sedan ägna sig åt hycklande tal om ”öppna hjärtan”.

Sedan skickar moderaterna via fastighetsägarnas organisation ut ett papper, undertecknat av finansminister Anders Borg, som påstår att en rödgrön regering kommer att införa en fastighetsskatt på 25 000 kronor. Det är en lögn så grov att Anders Borgs tunga borde bli kolsvart.

Slutligen skickar man fram Annie Lööf att i TV iscensätta en sexistisk provokation som sedan ska utnyttjas mot Stefan Löfven. Det är andra gången som Annie Lööf använder sig av att hon är kvinna för att provocera socialdemokratins manliga ordförande. Förra gången yrade hon om män som "inte förstår att ett nej är ett nej..." 

Det här är kvinnlig sexism som ingenting har med feminism att göra. Att utnyttja sig själv som kvinna är antifeminism. Annie Lööf skadar feminismen och hela kampen för ett samhälle som är jämställt med kvinnor och män.

Misslyckas. Självklart kommer det att misslyckas. Lööf-aktionen var förstås ”planerad in i minsta detalj, klappad och klar” av någon PR-strateg i kretsen kring Alliansregeringen, antagligen vid namn Charles Ingvar ”Sickan” Jönsson.

Det fanns bara ett fel med planen. Den kommer att slå tillbaka mot Alliansen! Ingen sunt tänkande person i det här landet kan undgå att inse hur utstuderat det var. Inte heller en övertygad borgerlig väljare kan med hedern i behåll försvara sådant trams.

Valrörelsen handlar faktiskt om vårt lands framtid, om demokratin och människors vardag.

Bror Perjus  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar