söndag 24 augusti 2014

Läs Thommy Berggren i DN idag! Se ”Godheten” av Stefan Jarl och "Inequality for all"! Valarbeta!

”Det är ur allas vår gemensamma kassa som denna självutnämnda överklass delar ut miljoner till varandra. Efter den 14 september måste den ekonomiska grisfesten få ett slut.” Säger Thommy Berggren! Med en vrede och inlevelse som vi sällan upplever i dagens samhällsdebatt och på våra politiska möten i arbetarekommunerna.

”Hur kan vissa få för sig att de ska ha miljonbonusar, i det ligger en sorts människoförakt. Att vissa människor skulle vara värda så mycket mer än andra… Osmakligt. Att jämna ut de sociala och ekonomiska skillnaderna borde bli valets stora fråga.” Fortsätter han!  

”Annika Falkengren på SEB har en årslön på 8,5 miljoner, en pension till ett värde av 130 miljoner plus en massa andra förmåner. Och hon, den nya vd:n för Svenskt Näringsliv, Carola Lemne, tjänar 490 000 i månaden, medan de sjuksköterskor jag nyligen träffade på Danderyds sjukhus har runt 20 000. Vad är det för ett jävla samhälle?”

Ja, det frågar man sig?

Heder åt DN Kultur som lyfter fram den här intervjun mitt i valrörelsen och skam åt SVT som inte vågar visa ”Godheten” mitt i valrörelsen.

Gå också och se ”Inequality for all” på biografen Forellen i Tyresö, måndag den 1 september kl 19.00. 

Bill Clintons arbetsmarknadsminister Robert Reich visar i den filmen hur de växande ekonomiska klyftorna sätter hela ekonomin i gungning. Det gäller Sverige, det gäller USA, det gäller framförallt den globaliserade ekonomin som mält sig ut ur alla former av demokratisk kontroll…

Det måste vi göra något åt, tillsammans!

Det är vad valet den 14 september handlar om!

Bror Perjus



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar