lördag 30 augusti 2014

Alliansens enda chans är Sverigedemokraterna. Men bakom dem marscherar nazisterna.

Alliansen är utslagen! De kan inte återhämta de rödgrönas försprång. Men det betyder inte att valet är avgjort. Långt därifrån! Nu handlar det om något svårare och ännu viktigare, nämligen att förhindra Sverigedemokraterna från en vågmästarställning i riksdagen.

Sverigedemokraterna är ett ”fascistiskt” parti, som liberalen och folkpartisten Per Svensson slår fast i en ny bok som idag presenteras i DN, ”Vasakärven och Järnröret”. Men bakom Sverigedemokraterna marscherar det ännu farligare, nazistiska Svenskarnas Parti.

Krackelerar. Allians-regeringen håller på att krackelera. Folkpartister och Centerpartister runt om i landet börjar tala om blocköverskridande samarbete och tro på en rödgrön valseger. Moderaterna och kristdemokraterna har däremot bestämt sig för att spela ut det främlingsfientliga kortet för att just lyfta fram Sverigedemokraterna till en vågmästarställning i riksdagen.

Moderaternas partiledare Fredrik Reinfeldt gör det genom att påstå att flyktingmottagandet hotar välfärden. Men det som hotar och redan monterat ned delar av välfärden är Alliansens extrema skattesänkningar för de allra högst avlönad. Ordföranden för Kristdemokraternas rejält högervridna ungdomsförbund, Sara Skyttedal, går ett steg längre och diskuterar stopp för alla asylsökande flyktingar över en helsida på DN-debatt. Kristdemokraternas partiledning tar hycklande och halvhjärtat avstånd från hennes människofientliga utspel. Kan det fortfarande finnas någon kristen människa som röstar på det partiet?

Sverigedemokraternas deras enda chans. Orsaken till moderaternas och kristdemokraternas försåtliga agerande är insikten om att Alliansen nu inte har någon som helst chans att vinna valet. Alliansens enda chans att behålla regeringsmakten är Sverigedemokraterna. Därför satsar de på att lyfta fram Sverigedemokraterna till en vågmästarställning i riksdagen.

Men en fortsatt Allians-regering betyder fortsatt nedrustning av välfärden, växande klyftor, allt större bostadsbrist samt kaos i sjukvård, äldreomsorg, skolor och kollektivtrafik, en allt mer pressande situation på arbetsmarknaden med osäkra anställningar, daglöneri, visstid, delade turer, oreglerad arbetskraftsinvandring, sämre löner, försämrade arbetstider, försämrad arbetsmiljö och på sina håll en allt farligare arbetsmiljö, exempelvis inom byggnadsindustrin och framförallt en ökad arbetslöshet och minskad framtidstro.

Oro på finansmarknaden. Det allra allvarligaste är emellertid att en försvagad Allians, som regerar på Sverigedemokraternas nåder, riskerar att utlösa oro på den numera mycket kraftfulla men också nyckfulla finansmarknaden. Det betyder kapitalflykt. Regeringen tappar då greppet om ekonomin.  

Om det, ovanpå allt detta, också bryter ut en ny global finanskris så kommer räntorna på våra bostadslån att stiga så kraftigt att många människor tvingas gå ifrån sin bostäder. Det betyder i sin tur snabbt sjunkande konsumtion och lika snabbt ökande arbetslöshet. Och en global finanskris kommer, förr eller senare, eftersom dagens globaliserade globala ekonomi fungerar i stort sett oberoende av lagar, avtal och regler.

Sammanfattningsvis; med en radikalt försvagad Allians och Sverigedemokraterna som kraftigt förstärkta vågmästare blir det parlamentariskt kaos i riksdagen, politiskt kaos i landet och en djupgående ekonomisk kris med snabbt stigande arbetslöshet, samtidigt som det nazistiska Svenskarnas Parti marscherar upp på våra gator och torg.

Tyskt 1930-tal. En mycket obehaglig påminnelse om tyskt 1930-tal. Därför måste Sverigedemokraterna förhindras från att nå en vågmästarställning i riksdagen.

Alliansen är redan utslagen!  Därför måste alla som vill ha en stabil och trygg regering rösta på socialdemokratin, det enda parti som kan bilda en antingen rödgrön eller blocköverskridande stark regering som håller inför framtida mycket svåra utmaningar.

Bror Perjus



1 kommentar:

  1. Skrämselpropaganda har aldrig fungerat. Löfven har alla möjligheter att skapa en blocköverskridande majoritetsregering innehållande både Fp och C.

    Sen kommen nästa globala finanskris att slå enormt hårt mot Sverige oavsett utgången i det här valet. Vår ränta är på nollnivå och vi fick aldrig någon hälsosam korrigering av våra bostadspriser som de flesta andra länder. Detta mycket drivet av felaktiga politiska beslut och att man inte agerat genom att t.ex. lagstadga om amortering, avveckla ränteavdragen samt göra en viss återställning av fastighetsskatten. Men detta är ju inget som S heller är beredda att ta tag i.

    SvaraRadera