fredag 19 december 2014

”En välkommen entré”. DNs ledarsida. Vem då? Jesus? Nej Göran Hägglund!

En djup och ljudlig suck av lättnad hör vi nu från alla de borgerliga partierna och landets opinionsledande morgontidningars ledarsidor!

”En välkommen entré”. DNs ledarsida. Vem då? Jesus? Nej Göran Hägglund!

”Föredömligt inspel från KD”. Svenska Dagbladet.

Göran Hägglund har äntligen öppnat slussarna. Han har öppnat pärleporten!

Halleluja!

Äntligen kan vi med gott samvete stänga våra hjärtan!

Hyckleriet hämtar sin legitimitet från kristdemokraternas partiledare. Sedan spelar det ingen roll att han är den mest okristliga av alla partiledare. Finns det någon ärlig, troende kristen som kan stanna kvar hos Kristdemokraterna efter detta?

Allra djupast och lyckligast är sucken från Sverigedemokraterna. Nu kan den främlingsfientliga stämningen sprida sig fritt från Sverigedemokraterna, in i alla de borgerliga partierna och ut i hela samhället.

Nu kan vi släppa fram en borgerlig statsminister efter extravalet den 22 mars. Vi behöver inte längre hyckla om vi står till höger eller vänster. Vi vill Bevara Sverige Svenskt!

Nu är vi stolta och glada högerextremister, den riktiga oförfalskade högern, den riktiga borgerligheten.

Halleluja! Nu är också Kristus med oss!

Det är förstås sant som talmannen i riksdagen Björn Söder säger. Dom där tillhör ändå inte vår nation! Svenskar kan dom ändå inte bli! Annat än om dom gör om sig i grunden, bryter helt med sin egen kultur och historia och ansluter sig till vår kultur och vår historia, nedärvd i oss under generationer och århundraden via blodet! Men helst bör dom byta hudfärg och blod.

Halleluja! Kristus är med oss! Han kom till oss från Mellanöstern, det där lilla området mellan floderna Eufrat och Tigris, där kriget nu är som värst…

Flyktingarna kostar för mycket, säger Kristdemokraternas ledare i kritstrecksrandig kostym. Det kommer för många hit! Det hade väl varit tillräckligt om bara Kristus hade kommit hit, möjligen med några av lärjungarna.

Halleluja!

Så nu sänker vi ersättningen till nyanlända människor på flykt från förtryck, terror och krig med 25 kronor i månaden. Då kommer inte så många hit. Sedan skattebefriar vi dem som ändå kommer hit och lyckas få tag på ett arbete, oavsett hur och oavsett på vilka villkor. Skatteintäkter är ändå bara ett problem. Pengarna går ändå bara till alla sjuka och arbetslösa som inte vill arbeta.

Halleluja!

Så slår vi, kristna partister, två flugor i en smäll. De mest utsatta får lära sig veta hut. Samtidigt får arbetsgivarna billigare arbetskraft. Vi höjer trösklarna vid gränsen och sänker trösklarna till arbetslivet. 

Genialt! Halleluja!

Vi ökar otryggheten, osäkerheten och vilsenheten bland de nytillkommande flyktingarna till vårt land. De börjar tänka! Får vi stanna, får vi inte stanna? Hur länge får vi vara här? Ska våra barn börja i skolan eller inte? Ska våra barn ryckas upp plötsligt från skola och nya kamrater för att åka tillbaka till det land de lämnat i skräck? Får mormor och farfar komma hit? Det är bra att tänka sig för innan man åker till Sverige!

Halleluja! Kristus är med oss! Han lyckades kravla sig över tröskeln, även om han fortfarande går omkring arbetslös bland oss och bara pratar, eller är han sjuk, han blöder i pannan...

Bäst att korsfästa honom, igen!

Bror Perjus

11 kommentarer:

  1. Luciabeslutet kallas det beslut kring asylpolitiken som togs av den socialdemokratiska Regeringen Carlsson I, den 13 december 1989. Beslutet innebar att i fortsättningen bara så kallade ”FN-flyktingar”, som uppfyllde kraven enligt FN:s flyktingkonvention, samt de med så kallade ”särskilt starka skyddsbehov” skulle få politisk asyl i Sverige. [1] Krigsvägran och flyktingliknande skäl, tidigare humanitära skäl, skulle heller inte godtas. Reglerna skulle gälla även de som fanns i Sverige och väntade på besked, med undantag för barnfamiljer som vistats i Sverige i minst ett år. Bakgrunden ansågs vara den rekordstora flyktingströmmen till Sverige under andra halvåret 1989, då 20 000 personer kom jämfört med 19 000 under hela 1988.[2]

    http://sv.wikipedia.org/wiki/Luciabeslutet

    SvaraRadera
  2. Socialdemokratin har alltid stått upp för alla människors lika värde. Det Kristdemokraterna nu gör är att öppna valrörelsen för Sverigedemokraternas främlingshat och för deras uppdelning av människor i vårt land i olika nationaliteter.

    SvaraRadera
  3. Är detta saklig kritik mot KD-förslaget?

    Är det ens saklig kritik mot SD:s uppdelning av svenska medborgare i olika nationaliteter?

    Menar du att kristna (och för den delen också muslimska) flyktingar från extrema islamisters förtryck och terror ska hälsas välkomna till Sverige med hån och förakt mot religiöst troende människor?

    Är det så vi ska vinna extravalet?

    Är det inte dags att rycka upp huvudet ur sanden? Varför flyr människor från förtryck och terror? Därför att det förekommer. Stoppas förtryck och terror i andra länder med skattesänkningar i Sverige?

    SvaraRadera
  4. Nej, jag förstår verkliigen inte varför du blandar in och hånar den kristna religionen. Det handlar ju inte om något budskap från någon kyrka. Utan om ett förslag från en partiledare, som inte ens har påstått sig vara troende kristen.

    Saklig kritik: Hägglund föreslår en mycket kraftig skatterabatt för nyanlända. Varför ska inte alla, som får sitt första jobb i Sverige få samma skatterabatt, även födda i Sverige?

    Hägglund föreslår vidare en snabbare handläggning och avvisning av asylsökande utan skyddsbehov. Varför ska de försörjas av svenska skattebetalare under flera månader, om de ändå ska avvisas? Detta är i grunden ett bra förslag, men....

    Ska rätten att bosätta sig i Sverige verkligen beror på att man har fyllt i rätt blankett? Vi har ju en fri arbetskraftinvandring. Det räcker med ett (juridiskt icke bindande) anställningserbjudande från en svensk arbetsgivare. Man behöver inte alls anmäla sig som asylsökande.

    Denna arbetskraftinvandring tar jobben från invandrare, som har fått uppehållstillstånd på grund av att de är verkliga flyktingar, med skyddsbehov.

    Varför diskuterar du, som är gammal fackföreningstidningsredaktör, inte ens arbetskraftinvandringen och hur vi fått ett gästarbetarsystem som förstör den svenska arbetsmarknaden?

    Du kan inte förneka att invandringen har en undanträngningseffekt (när en invandrare får jobb, förblir någon annan arbetslös). Men, okej, det är ett pris som vi får betala för vår solidaritet med dem, som har det ännu sämre, som tvingas fly för att rädda sina liv.

    Men varför diskuterar du inte hur denna solidaritet missbrukas, av dem som tjänar på den fria arbetskraftinvandringen, genom att låtsas att alla som kommer är flyktingar?

    Och vad betyder "proletärer i alla länder förenen eder" för dig? Ska vi inte längre stödja kampen för mänskliga rättigheter i andra länder? Nej, det ska vi absolut inte göra, eftersom vi - om vi gör det - kan anklagas för att vara rasister som inte vill ha hit dessa länders hela befolkningar.

    SvaraRadera
  5. När man läser en satir måste man vara uppmärksam på vem udden är riktad emot och varför. Jag har den största respekt för alla sant religiösa oavsett vilken religion. När en "invandrare" får arbete förblir "någon annan" arbetslös, skriver du. Det är ju en helt befängd mening. Vi är alla människor med lika värde. När en människa får arbete blir en annan människa arbetslös - är vad du skriver. Ja, problemet är arbetslösheten. Mängden arbete är inte begränsad. Det handlar om att organisera samhället så att alla har ett arbete. Vi ska absolut stödja kampen för mänskliga rättigheter i alla länder, över hela världen. Några utsatta och förföljda söker sig hit. Här ska finnas en fristad!

    SvaraRadera
  6. Bror Perjus :
    Finns det någon som helst gräns för hur många Sverige kan/bör ta emot per år.

    Arbetslöshet = 0 går enkelt att ordna , det var man bra på i socialistiska stater där meningslösa arbetsuppgifter löste problemen.

    SvaraRadera
  7. "Hägglund visar vägen för S i migrationsfrågan "

    "Socialdemokraternas paradnummer i politiken har under lång tid varit att det ska vara ordning och reda i den offentliga ekonomin. Asylmottagandet utgör en kraftigt stigande mångmiljardkostnad för staten. Kostnaderna har givetvis samband med hur många asylsökande som kommer och med hur mottagandet och de juridiska processerna är organiserade. Ingen socialdemokrat med regeringsansvar kan med minsta trovärdighet hävda att asylmottagandets kostnader får bli som de blir."


    "En välfärdsstat med ett så omfattande och generöst upplägg som den svenska kan helt enkelt inte hålla sig med kostnader som det anses oetiskt att ens diskutera. Att kritiskt granska asylmottagandets utgifter är självklart inte mer eller mindre stötande än att till exempel diskutera äldreomsorgens eller grundskolans kostnader. Gamla och sjuka, förskolebarn och studenter, missbrukare och soldater, riksdagsledamöter och universitetslärare kan precis som flyktingar och asylsökande ”utmålas” som kostnader som det finns anledning att hålla ögonen på."

    Widar Andersson (s)

    http://www.di.se/artiklar/2014/12/20/debatt-hagglund-visar-vagen-for-s-i-migrationsfragan/

    SvaraRadera
  8. Bror Perjus
    Så du menar alltså att kristna och muslimer ska uppfatta hädelse mot det som de håller heligt som satir och fråga vem udden är riktad mot? Har du inte lärt dig något alls av bedrövelsen bland muslimer på grund av Muhammed-teknikerna. Jag talar då inte om utnyttjande av upprördheten i politiskt syfte, såsom mordhot mm, utan om bedrövelsen bland vanliga, fredliga djupt troende muslimer. Jag räknar till hela fyra Halleluja i din s.k. satir, och uppfattar detta som ett hån mot kristna som prisar Gud. Själva kärnan i den kristna religionen, korsfästelsen, lyckas du också häda. Om du är en så stor invandrarvän, som du påstår, så får du nog finna dig i att både kristna och muslimska invandrare reagerar starkare mot hädelse än vi infödda. Som kristen har jag svårigheter med att det parti, som bäst tillgodoser mina materiella behov, företräds av personer som gärna griper varje tillfälle att ösa förakt över oss kristna. Många kristna (och muslimer) tycker att det materiella kan de offra för att slippa bli kränkta. Denna attityd mot troende kan mycket väl avgöra val till alliansens fördel.

    Trots alla dina år som fackföreningstidningsredaktör verkar du helt främmande för hur svensk arbetsmarknad fungerar och hur det är att vara arbetare. Och dessutom förstår du inte skillnad mellan ordn "förblir" och "blir". Jag har verkligen inte skrivit att någon "blir" arbetslös varje gång en invandrare får jobb. Däremot: Om två arbetslösa söker samma lediga jobb, och en får jobbet, så förblir den andre arbetslös. Den situationen har du väl själv aldrig varit i? Men det har jag. Jag har inte förnekat att det är möjligt att organisera samhället, så att arbetslösheten minskar, men det har även socialdemokratiska regeringar misslyckats med. Och att helt organisera bort arbetslösheten är omöjligt, om vi inte vill ha andra och mycket obehagliga konsekvenser på köpet.

    Nu ville Hägglund emellertid diskutera hur flyktingar snabbare kan komma i jobb, och det tycker jag är ett lovvärt initiativ. Men han diskuterar inte alls hur han ska hindra att både svenskfödda och tidigare anlända invandrare förblir arbetslösa, när de nyanlända får jobb. Och varken Hägglund eller du själv diskuterar hur de tre grupperna svenskfödda, tidigare anlända och nyanlända invandrare påverkas av det gästarbetarsystem som Mp har gjort upp om med alliansregeringen. Du verkar snarare vare en anhängara av de mest naiva miljöpartisternas utopier om ett världsmedborgarskap - som bara ska gälla i Sverige, därför att inga andra länder ställer upp på detsamma.

    Vi ska ha ordning och reda även i invandringspolitiken och då ska vi inte ha en i praktiken fri arbetskraftinvandring, när vi har så stor flyktinginvandring som nu. Du undviker att disktutera sakfrågor, där socialdemokrater kan ha andra förslag till lösningar, med Hägglund, och lämnar alltså fältet fritt åt SD att företräda (eller rättare sagt; låtsas företräda) Sveriges arbetare. .

    SvaraRadera
  9. Lars -
    Du pratar om hädelse.

    Väx upp !

    I en demokrati är det tillåtet att driva med allt inklusive fåniga sagor. Jag har lika stor respekt för t.ex kristendom, judendom och islam som jag har för scientologi, har du ?

    Samma respekt som de som tror på att det var en höma som värpte ett ä'gg som blev Universum. Har du ?

    Sagor är sagor och visa sagor ska inte särbehandlas i ett upplyst modent någorlunda demokratiskt samhälle.

    SvaraRadera
  10. Off topic! Har jag ropat på förbud mot hädelse? Nej, men jag kritiserade (det får man också göra i en demokrati) bara ofoget att ersätta saklig diskussion när hädelse, när KD lägger något förslag. Som du kan se på S-bloggarna är det inget enstaka fall. Och troende väljare har faktiskt rätt att inte rösta på ett parti, vars företrädare gör så. I en demokrati är ingen skyldig att belöna dem, som man själv blir kränkt av.

    Och varför ska vissa "sagor" särbehandlas jämfört med andra utsagor? Har man inte rätt att kritisera såväl vetenskapliga teorier som politiska utsagor, som framförs med anspråk på att vara rena rama sanningen?

    Nu var det ju så att somliga S-debattörer menar att sådant som rör invandring och integration och kostnaderna för detta inte ens får diskuteras (som om det vore någonting heligt) men i stället för att sakligt motivera denna ståndpunkt kränker de troende väljare med hädelse mot sådant som är heligt i den kristna religionen.

    SvaraRadera
  11. Lars -
    Off topiv tycker du.

    "Så du menar alltså att kristna och muslimer ska uppfatta hädelse mot det som de håller heligt som satir och fråga vem udden är riktad mot?"

    Hädelse och heligt ? Ironi, kritik och skämt får du lära dig att acceptera i en demokrati. Ni sagotroende får uppfatta det hur ni vill.

    "Har du inte lärt dig något alls av bedrövelsen bland muslimer på grund av Muhammed-teknikerna. "

    Vad har du lärt dig ? Att man ska idka självcensur, ? Att det fionns "heliga" saker som man inte får driva med ?

    "Som kristen har jag svårigheter med att det parti, som bäst tillgodoser mina materiella behov"

    Så du röstar med plånboken då ...

    Arbetskraftsinvandring är det inget fel på, vi ska öppna armarna för experter som vi har brist på, samma med entrepenörer. Arbetslöshetsinvandring är däremiot ett stort problem som det ser ut idag.

    Kors i taket, halleluja ! Det finns kloka socialdemokrater med :

    Widar Andersson (s)

    http://www.di.se/artiklar/2014/12/20/debatt-hagglund-visar-vagen-for-s-i-migrationsfragan/

    SvaraRadera