lördag 6 december 2014

Nu föredrar Alliansen Sverigedemokraterna framför Miljöpartiet

Vill en majoritet av Sveriges väljare verkligen ha tillbaka Alliansen med Jan Björklund, Annie Lööf och Göran Hägglund och Anna Kinberg Batra som statsministerkandidat i spetsen?

Vill en majoritet av Sveriges väljare ha en ny och extrem högerregering, med de hårdföra, brutala järnrörsgänget inom Sverigedemokraterna som ständigt, opålitligt stöd i riksdagen, med återkommande ultimatum och diktat?

Knappast!

Lägg märke till hur snabbt högervridningen har slagit igenom i Alliansens politik. Nu ropar allt fler röster från Allianspartiernas lokala organisationer på anpassning till Sverigedemokraterna.

Alliansens agitation har under regeringskrisens upptakt riktats i första hand mot Miljöpartiet. Men när Alliansen regerade gjorde de upp över blockgränsen med just Miljöpartiet, för att hindra Sverigedemokraterna från inflytande över invandringspolitiken. 

Nu är plötsligt Miljöpartiet ett hinder för en uppgörelse över blockgränsen med Socialdemokraterna.

Istället är Alliansen nu beredd att ta över regeringsmakten med just Sverigedemokraternas stöd, det parti som man tidigare ville hålla borta från regeringsmakten med Miljöpartiets hjälp. 

Det finns ingen logik, ingen konsekvens i Alliansens agerade. Det finns ingen annan förklaring än att Alliansen håller på att öppna dörren för Sverigedemokraterna. 

Vill en majoritet av Sveriges väljare verkligen ha tillbaka en Alliansregering med en sådan svajig och opålitlig politik? 

Bror Perjus

3 kommentarer:

  1. "Det finns ingen annan förklaring än att..." Men det kanske finns en annan förklaring, som inte du ser? Men visst är det ett högt spel av Alliansen.

    Och vad beträffar Alliansens lokala organisationer, så har vi fler samregeranden över blockgränsen ån någonsin tidigare på det lokala planet för att hindra Sverigedemokraterna att få inflytande. Det kommer också kritik från Alliansens lokala organisationer mot agerandet på riksnivån.

    SvaraRadera
  2. "Vill en majoritet av Sveriges väljare ha en ny och extrem högerregering"


    Samma "extrema" alliamspartier som S vill samarbeta med, snyft snyft vvilken looserstämning du gått ner dig i ...

    Bara pompös propaganda, ingen trovärdighet alls i den rödgröna rörans dödsryckningar.

    SvaraRadera
  3. Det är genom att krympa avståndet mellan SD och den etablerade högern, som du skickar nya väljare till SD. Och då inte bara gamla b-väljare, utan även tidigare s-väljare, som gått högerut. Det blir lättare för dem att ta ytterligare ett steg åt höger, om det steget är så kort

    Alliansen kan inte klandras för att ha röstat på sitt eget budgetförslag., Vad de kan klandras för, är bristen på flexibilitet, att de saknat beredskap att ta sig ur den uppkomna situationen. Och deras opportunism, när de trodde att Löfvén skulle avgå. Det verkar ju inte genomtänkt. Men man måste ju ändå förstå att:
    1) allianspartierna ville visa upp en sista manifestation av enighet, innan de gick in i en fas av lösare samarbete, som de tänkt att de skulle göra.
    2) de ville inte låta SD framstå som den enda verkliga oppositionsparitet.

    SvaraRadera