fredag 12 december 2014

Det är här som djävulens bockfot sticker fram under det liberala täcket

Det finns en borgerlighet som försöker framstå som radikal och humanistisk. Men den är kluven. Och frågan är hur de ställer sig när det verkligen gäller? Kan vi räkna med 14 liberaler när Alliansens ledare börjar exploatera den främlingsfientlighet som de själva skapat? 

Det är en borgerlighet som försvarar en obegränsad arbetskraftsinvandring och en asylpolitik som tar emot människor som flyr från förtryck, våld och krig. Fredrik Reinfeldts formulerade deras budskap tjusigt med sitt berömda uttryck ”Öppna era hjärtan”.

Idag riktar denna borgerlighet i namn av ”14 unga liberaler” ett upprop till den nya M-ledaren Anna Kinberg Batra på DN Debatt. 

”Alliansregeringarnas öppenhetslinje är bland de viktigaste arv den moderna borgerligheten har lämnat efter sig. Slarva inte bort den,” skriver de. 

Uppropet är riktat mot starka krafter inom alla de fyra allianspartierna som nu kräver en omläggning av politiken i en mera invandringsfientlig riktning, ett närmande till Sverigedemokraterna, en triangulering till höger. 

Täcknamnet för högervridningen är; ”volymfrågan måste diskuteras”.

”Att tala om våra integrationsproblem som ”volymfrågan” är som att tala om problemet med ungdomsarbetslösheten som att vi har för många ungdomar”, skriver de 14 liberalerna. 

Vackert formulerat! 

Att kalla människor på flykt från våld och krig för en ”volym”, en massa, en mängd, är vidrigt avhumaniserande. Anta att vi skulle kalla en annan grupp människor för en ”volym”, exempelvis judar…

Då är vi mycket nära Sverigedemokraternas ursprung och hårda kärna.

De 14 liberalerna påpekar att en sådan omläggning av politiken enbart stärkt de främlingsfientliga krafterna i länder där den genomförts. I Norge sitter de i regeringen. Men sedan skriver de; ”vi borde tydligare kritisera lönebildning, arbetsrätt och höga skatter på låga inkomster som gör att de som inte är tillräckligt produktiva från dag ett aldrig får sitt första jobb”.

Och det är här som djävulens bockfot sticker fram under det liberala täcket.

De lägsta lönerna ska sänkas ytterligare. De så kallade ingångslönerna ska också sänkas. Anställningstryggheten ska försämras. Arbetsgivarnas makt ska förstärkas. Det kallas på borgerlighetens nyspråk för att ”sänka trösklarna in på arbetsmarknaden”.

Redan idag blir så kallade SMS-anställningar allt vanligare. Ett brutalt och godtyckligt utnyttjande av unga arbetslösa. Det är som tidigt 1900-tal då människor fick stå i kö för att eventuellt kunna få ett arbete en dag i taget. De kallades för daglönare.

Det mest bedrägliga är de 14 liberalernas krav på "sänkta skatter på låga inkomster". 

I verkligheten sänkte Alliansregeringen skatterna flera tusen kronor mer i månaden för höga inkomster än för låga inkomster. Det var tydligen inte tillräckligt! Skattesänkningarna försämrade dessutom radikalt samhällets resurser till bostadsbyggande, järnvägsunderhåll, kollektivtrafik, sjuka, arbetslösa, fattigpensionärer och gamla, alltså de allra mest behövande.

Sänkta skatter på låga inkomster men ännu mera sänkta skatter på höga inkomster - det är liberalernas politik!

De 14 liberalerna argumenterar för en generös invandring för att invandrare med lönekonkurrens och försämrad trygghet i arbetet ska förstärka arbetsgivarnas makt, öka de ekonomiska klyftorna och orättvisorna i vårt land.

Det är de växande klyftorna och den växande otryggheten på arbetsmarknaden som skapat den främlingsfientlighet som fascisterna i ledningen för Sverigedemokraterna nu exploaterar hänsynslöst. 

Generös invandring med ökad främlingsfrihet är taktiken.

Mycket talar för att de välmenande 14 liberalerna på dagens DN Debatt kommer att få uppleva hur deras egna partier i kommande valrörelse exploaterar den främlingsfientlighet som deras egen politik skapat.

Såhär långt hedrar det moderaterna att de vägrat försämra lagen om anställningstrygghet, LAS. Men nu kräver de 14 liberalerna att det ska vara lättare att sparka redan anställda för att invandrare ska få plats i arbetslivet.

Är det någon som tror att främlingsfientligheten i vårt land minskar med en sådan ordning?

En generös invandringspolitik måste kombineras med arbete åt alla, bättre arbetsvillkor, svenska kollektivavtal, svenska löner, anställningstrygghet, rimliga arbetstider, en bättre skola, sjukvård, sjukförsäkring, a-kassa och äldrevård och gärna kraftigt höjt barnbidrag. Bara så kan vi knäcka Sverigedemokraterna. 

Bror Perjus

2 kommentarer:

  1. Har du missat att det råder akut bostadsbrist? Politiker verkar tror att bostäder bygger sig själva. Det räcker inte med nya arbetstillfällen.

    SvaraRadera
  2. Du har självklart rätt Leif, bostadsbristen ska vara med i sådana uppräkningar!

    SvaraRadera