torsdag 22 augusti 2013

Är socialdemokratin en simpel ficktjuv eller en skrämmande armé?


Socialdemokraterna ska stjäla Centerpartiets väljare! Socialdemokratin är ett ohederligt parti, en tjuv som smyger sin in med ficklampa mitt i natten och lägger beslag på armband, halsband, guldsmycken, och datorer. Det budskapet trumfar nu Svenska Dagbladet ut dag efter dag. Man blir förvånad! Är verkligen vissa väljare Centerpartiets egendom som någon kan stjäla?
Ibland används den något mildare formuleringen ”norpa” väljare. Då är socialdemokratin en simpel ficktjuv. Kort därefter trappas språkbruket upp med militära termer som ”sänka”, ”torperdera” och ”utplåna” Centerpartiet. Då är socialdemokratin en stor, skrämmande armé som marscherar fram och ”utplånar” sina motståndare…!

På ett ställe heter det att socialdemokraterna inför valet ska ”utveckla sitt program för hur hela Sverige ska leva, i jakten på centerpartister” (min kursivering). Det här är politisk journalistik när den är som allra sämst och som mest manipulativ. Alltså, socialdemokratins syfte med en politik för hur hela Sverige ska leva är att ”jaga centerpartister”. Man tar sig för pannan, nyper sig i skinnet och undrar om man är vaken och läser det man läser. Det är ett svårslaget lågvattenmärke.
Nåväl, vid närmare eftertanke kanske det är helt rätt. Kanske är det så att ”hela Sverige kan leva” endast om Centerpartiet åker ur riksdagen och den nuvarande regeringen får lämna in…!?

Grunden för den här journalistiken i Svenska Dagbladet är en bok ”Humlan som flyger” skriven av två reportrar på Svenska Dagbladet, Lena Hennel och Lova Olsson. De skriver sedan egna artiklar i tidningen och refererar sig själva i sin egen bok som opartisk källa. Mycket märkliga turer! Personligen är jag rätt övertygad om att en välbetald lobbyfirma ligger bakom hela konstruktionen.  

Centerpartiet är ett parti i desperat behov av flera väljare och med oändliga resurser att ”köpa” väljare för. De använder sig av betalda lobbyister och andra typer av toppstyrda manipulatörer. Det har faktiskt inte det minsta med demokrati att göra. Det utgör snarare ett av de allvarligaste hoten mot demokratin i vår tid.
De toppstyrda manipulatörerna, högt betalda av partiledningarna, håller allt mer på att ersätta partimedlemmarnas demokratiska inflytande över partierna. Partiledningarna köper sig makten över det egna partiet och köper sedan också de aningslösa väljare som låter sig köpas – det kan räcka till de fåtal tiondelsprocent som behövs för att Centern ska kravla sig över riksdagsspärren.

Centerpartiet är Sveriges onödigaste parti, sedan Miljöpartiet tagit över deras position och viktigaste politiska frågor. De är Sveriges minsta riksdagsparti, men också Sveriges rikaste parti. Centerpartiet måste köpa väljare. De har resurser att köpa väljare.  Deras öde avgör högerregeringens framtida öde. De ligger sedan lång tid tillbaka under 4-procentspärren och riskerar därför att åka ur riksdagen vid valet nästa år. Det betyder att den så kallade Alliansens regeringstid är över. Landets samlade ekonomiska elit, som fått enorma skattesänkningar under deras regeringsperiod, befinner sig i alarmtillstånd. Lobbyisterna försätts i alert tillstånd.
Lena Hennel och Lova Olsson är kanske i god tro. De har gjort ett ambitiöst arbete, men används som ”nyttiga idioter”. Deras bok lyfts fram som en sanning och vinklarna upplevs som beställda. Det skulle förvåna om inte andra krafter ligger i bakgrunden och dirigerar spelet, viskar till författarna, informerar redaktionsledning, kontaktar redigerare, sköter tajmingen och förbereder Centerpartiets ledning på mediaoffensiven, när den kommer, vad de ska svara och hur de ska agera.

”Jag tycker det är väldigt bra att hemlighetsmakeriet, som uppenbarligen funnits under några år, offentliggjorts”, kommenterar landsbygdsminister Eskil Erlandsson. Vilket hemlighetsmakeri? Att socialdemokratin vill öka sin väljarandel på landsbygden? Vill inte alla partier det alltid?
Annie Lööf är överförtjust. Hon skickar genast ut en utmaning till socialdemokratins ledning om att ”debattera i varenda by, varje bruksort, i varenda stad och i vartenda vägskäl”. Hon är jättelycklig över att hamna i centrum för den politiska debatten. Räddningen är nära!

Bror Perjus

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar