tisdag 22 november 2011

Är Fredrik Reinfeldt dum i huvudet?

Nu har Fredrik Reinfeldt varit i Bryssel och talat om för EU;s ledning att de länder som missköter sin ekonomi ska straffas med indragna miljöbidrag.
Man tar sig för pannan!
Hela Europa, ja hela världen, diskuterar hur pengar ska kunna pumpas in i de euro-länder som är på väg att drabbas av statsbankrutt. Varför? Jo, därför att annars kan hela världen hamna i en djup ekonomisk depression. Då åker vår statsminister ner och talar om för EU;s ledning att vi istället ska dra in pengar från samma länder som straff för att de håller på att gå i konkurs.
Är han dum i huvudet? Ja, med all säkerhet!
Hur kan då samtidigt Financial Times utse hans finansminister till Europas bästa finansminister? Är Anders Borg mera begåvad? Knappast! Anders Borg lever fortfarande högt på den brutala budgetsanering som Göran Persson tvingades genomföra, tillsammans med Vänsterpartiet och det gamla Centerpartiet under Olof Johanssons tid, sedan den globala ekonomiska krisen nästan slagit ut Sverige i början av 1990-talet. Det utrymme som budgetsaneringen skapade har Borg använt för att sänka skatterna, mest för hans egna rikare väljare. Sådant är kvalificerande i Financial Times perspektiv.
Men egentligen borde det inte förvåna.
Moderaterna och hela högerregeringen har den filosofin. Om ett landsting har övernog med ekonomiska resurser och därför kan hålla sig med en hög standard på sjukvården, ja, då ska de belönas med ännu mera pengar, så de kan satsa på en ännu bättre vård, alternativt sänka skatten mest för de som har mest pengar.
Om ett landsting har ont om pengar och tvingas hålla standarden nere på sjukvården, ja då ska de bestraffas med indragna statsmedel, alternativt tvingas höja skatten. Samma sak inom skolans område och inom alla annan samhällsservice.
Det handlar om högerns mest grundläggande instinkt. Den som är rik ska ha ännu mera. För då skapar den rike arbete åt den fattige. Den som är fattig ska bestraffas med sämre utbildning, indragen a-kassa, sämre sjukförsäkring, sämre pension, sämre äldrevård; för då förstår den fattige att hålla sig undan utbildning, förse sig med arbete, helst ett mycket högavlönat sådant, strunta i att bli sjuk och se till så åldrandet stannar av.
Det viktiga för moderaterna är inte att samhället fungerar. Det viktiga är att de ekonomiska klyftorna, orättvisorna, ojämlikheten ökar, trots att allt sunt förnuft och all vettig forskning visar att ökade ekonomiska klyftor bromsar den ekonomiska utvecklingen i ett samhälle och globalt och att alla människor i ett samhälle med stora ekonomiska klyftor mår och presterar sämre.  
Bror Perjus

4 kommentarer:

  1. Du glömde att skriva att en viktig sak är att göda riskkapitalet, helst med skattemedel.

    SvaraRadera
  2. "Det viktiga för moderaterna är inte att samhället fungerar. Det viktiga är att de ekonomiska klyftorna, orättvisorna, ojämlikheten ökar,..."
    Tror du verkligen själv på sådant dravel? Det här är AgitProp av sämsta märke. Dessutom skapar det en omrimlig demonisering av motståndaren vilket i sin tur bara ger en fördumning av det offentliga samtalet. Eftersom (s) bara fick 22% av den arbetande befolkningens röster vid det senaste valet är det kanske läge att slipa lite på retoriken?

    SvaraRadera
  3. Det kapitalsystemet i sig som skapar krisen....Och jag vet inte om han är dum eller rent ond.

    SvaraRadera
  4. Själv påstår Fredrik Reinfeldt i sin bok Det sovande folket att svenska folket är hjärntvättat efter decennier av socialdemokratiskt styre. Vi lider av "välfärdssjukan" enligt Reinfeldt.

    Här kan du läsa hela boken (obs! bered dig på att olustkänslor infinner sig vid läsning!)

    http://bokhandel.alliansfrittsverige.nu/

    Personligen uppfattar jag Reinfeldt som både döv, blind och framför allt HJÄRTlös!

    SvaraRadera