onsdag 16 november 2011

Anders Johansson har drabbats av hybris!

Anders Johansson är skicklig och framgångsrik som kommunalråd i Sigtuna. Men han ska akta sig för att låta framgångarna stiga honom åt huvudet. Han tycks ha drabbats lite av hybris. Det är ganska tacksamt att vara kommunalråd i Sveriges snabbast växande kommun där skattepengarna forsar in.
När det gäller Håkan Juholts insats i P1s lördagsintervju så har han fel. Frågan om välfärd och vinst handlar om en knepig gränsdragning. Den här gången förde Juholt ett nyanserat resonemang istället för att dra på med hård agitation. Och så får han kritik även för det.
Frågan om över/underskott i statens budget i olika konjunkturlägen är inte mindre knepig. I dagens konjunkturläge skulle man normalt ösa på med ett större underskott för att stimulera efterfrågan. Men det mycket kritiska läget i omvärlden gör det mera osäkert.
När det gäller skatten på pensionärer så framgick det tydligt att det kan ta tid att rätta till den orättvisa som borgerlighetens skattepolitik skapat. Men med tanke på att skatterna för löntagare sänkts med över hundra miljarder så är 17 miljarder till pensionärerna inte oöverkomligt inom en överblickbar framtid.
Slutligen bör Sveriges Television nog ta sig en funderare på hur partierna på ett sakligt sätt ska framställas i samband med partiledardebatter, utan att public service behöver dra på sig kritik för att gå socialdemokraternas, miljöpartiets och vänsterpartiets ärenden. Så märkligt är det inte.
Anders Johanssons omdöme om Juholts svar som ”så djävla illa”, ”dåliga” och ”bedrövliga” är oerhört onyanserat och kraftigt överdrivet. Det är inte lätt att klara sig helskinnat genom den tuffa intervjun. Det gjorde Håkan Juholt.
Det börjar bli en mycket ful ovana bland Stockholms Läns partidistrikts ledande företrädare att läcka försåtliga epostmeddelanden och sms – om de nu inte är så att någon hackat sig in på vissa personers datorer och mobiler. I så fall har vi kanske ett Murdoch-case på gång även i Sverige. I alla händelser är det dags att börja tala med varandra direkt och inte skicka ut vad som helst i cyberspace!

3 kommentarer:

  1. Du har så rätt, Bror! Dessvärre är rörelsen idag fylld av Messerschmitts, lika Anders Johansson. De flesta är dock i lägre ställning och liknar ofta illa bräkande fårskallar, men den breda publiken uppfattar dem som sanningssägare.

    SvaraRadera
  2. En ful ovana? Har du fler exempel?
    Nathalie

    SvaraRadera
  3. Ja, Nathalie! Vi har ju det berömda exemplet med läckaget från gruppledaren i riksdagen, Carina Mobergs kommentar under arbetet med det socialdemokratiska förslaget till statsbudget för kommande år.

    SvaraRadera