fredag 6 maj 2011

Ett nytt Sverige väntar!

Tio ansikten illustrerar dagens DN-debattartikel, den 6 maj 2011. Två kvinnor och åtta män. De ser så snälla, vänliga, förstående, inkännande ut. Men vänta! Är det inte också något lismande, insmickrande i deras ansträngda leenden?
Jag tänker; bryr de sig om människor?
Knappast!
Jo, de allra rikaste på vars vägnar de är mycket bekymrade.
De tio leende personerna representerar tankesmedjan Timbro som varje år får 25 miljoner kronor från Stiftelsen Fritt Näringsliv för att ”främja idéutveckling”.
De tio är, trots sin vänliga uppsyn, högeligen missnöjda med sin högerregering.
”Vilken är egentligen den borgerliga politiken för fler nya företag, tillväxt och förbättrad konkurrenskraft?”
Det undrar exempelvis den ljuslockigt väna Ulrika Schenström som brukar pussa journalister på munnen. Det var hon som fick sparken av statsminister Reinfeldt för att hon inte betalar sin TV-licens.
”Inget av de borgerliga partierna har presenterat någon övertygande politik för att minska utanförskapet bland invandrare”.
Det slår de tio fast. Min blick vandrar då till bilden på den gamla högerns ständiga partisekreterare, mannen med det gäddaktigt snedställda leendet, Lars Tobisson.
”Fortfarande behandlas välfärdspolitiken som en förlorad fråga”, läser jag vidare.
Thomas Idergard, förvuxen MUF-ordförande, hamnar då i mina irrande ögons blickfång.
 ”En åldrande befolkning och allt högre krav från medborgarna gör det nödvändigt med ideér om hur det offentliga åtagandet inom välfärden ska begränsas…” hävdar de tio.
Detta är en mycket avancerad logisk kullerbytta.
Jag tänker mej att de tio akrobaterna borde ha en given plats i Talangjakten i TV4. Där kunde de bli rejält sågade av en fradgatuggande Bert Karlsson, Ny Demokratis skapare, som slår ut med armarna och bräker sitt berömda:
”Ääääh! Tyst me er! Det här begriper ni ändå inte”.
Valet, fortsätter de tio oförfärat, var ”ett svidande nederlag för framförallt Centern och Kristdemokraterna” som ”inte tillräckligt väl lyckats förklara för väljarna varför just deras partier tillför något unikt till det borgerliga projektet”.
Jamenvisst!
Lägg ned Centern och Kristdemokraterna? Centerns Timbro-odlade Stureplans-broilers kan ju genast ansluta sig till Moderaterna. Och nu när Sveriges Kristna Råd, som består av alla kristna människor i Sverige, spolat regeringens historiska sjukvårdsreform, så kan väl Kristdemokraterna aldrig mera bli någon tillgång för landets högerkrafter?
Timbro-folket fortsätter oförfärat sin attack mot den högerregering de är satta att försvara. Nu djäklar ska här presenteras ett NYTT SVERIGE!
”Vi är inte överens i alla delar om hur detta nya Sverige ska se ut, men desto mer övertygade om att det är nu det behöver formas”.
Och där slutar de tio, som påstås vara – håll i er nu - ”MEDLEMMAR AV TIMBROS IDÉKOMMISSION FÖR BORGERLIGHETENS FRAMTID”.
Jahaa!
Och denna imponerande tankeverksamhet betalar Stiftelsen Fritt Näringsliv 25 miljoner kronor årligen för.
Fast man vet ju aldrig; kanske kommer det ytterligare en DN-debattartikel där de tio verkligen presenterar ett program för ETT NYTT SVERIGE!
I så fall har Borgerligheten absolut ingen framtid i Sverige!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar