torsdag 19 januari 2012

Ingen kräver Reinfeldts avgång - trots felaktiga uppgifter om landets ekonomi

Fredrik Reinfeldt som är statsminister och Sveriges regeringschef har lämnat felaktiga, eller om man så vill lögnaktiga uppgifter om landets ekonomiska läge. Han påstår att landets offentliga finanser gått med överskott de senaste två åren. Svenska Dagbladet avslöjar att de offentliga finanserna istället gick underskott 2010, med 1 miljard eller om man rensar från så kallade engångseffekter så blir underskottet 25 miljarder. Reinfeldt påstod också att Sverige var ensamt i Europa om att ha överskott i de offentliga finanserna. Det är också fel. Estland, Norge och Schweiz hade överskott, inte bara 2011 utan också 2010.
Det är mycket allvarligt att regeringschefen lämnar felaktiga uppgifter om landets ekonomi. Särskilt eftersom regeringschefen har tillgång till ett stort antal rådgivare och experter omkring sig. Men ingen tycks kräva Reinfeldts avgång för den sakens skull! Politiker har faktiskt rätt att ha fel ibland. De är bara människor och det är faktiskt bra att politiker är mänskliga dessutom. Dessutom är det storslaget att erkänna fel, ta emot kritik och lova bättring. Det är Fredrik Reinfeldt sämre på.

4 kommentarer:

  1. SvD påpekar att man efter ett visst trollande med siffror kan ge Reinfeldt rätt om Sveriges ekonomi.

    SvaraRadera
  2. Vad förväntade man sig från SvD - anta att Håkan Juholt hade hängett sig åt ett "visst trollande med siffror"??

    SvaraRadera
  3. Men Bror, du vet väl att Påven är ofelbar! :-)

    Och Prästerskapet (läs journalisterna) under ledning av Översteprästen (läs Jan Helin) har Påvens välsignelse. Cirkeln är sluten!

    SvaraRadera
  4. Jo jag kräver Fredrik Reinfelds avgång Bror Perjus.

    Men inte på grund av att han skönmålar sin egen politik, för det borde en vital opposition sticka hål på den bubblan, utan det är för att högern är på god väg att rasera ett solidariskt Sverige som jag trodde att vi var ganska stolta över att leva i. Så min röst får han inte i nästa val.

    SvaraRadera