torsdag 8 december 2011

Tragiskt, om de rika tvingas betala!

Morgontidningarna i Stockholm fortsätter med sitt frenetiska misstänkliggörande av socialdemokraternas partiledare Håkan Juholt. I ledare, kommentarer och på nyhetsplats ägnar de sig åt att märka ord, hård-dra formuleringar, förvränga och medvetet missuppfatta allt han säger.
På nyhetsplats plockar DN fram Nils Weidstam från mobiloperatörernas branschorganisation. Han får förklara hur befängt det är att ge alla människor i hela landet möjlighet att kommunicera via mobiltelefon. För att ytterligare belysa hur verklighetsfrämmande Håkan Juholts tankar är citeras professor Jens Zander vid KTH som ställer den retoriska frågan;
”Skulle du vilja att varje väg hade belysning överallt?”  
Vaddå, vi har ju inte bara vägbelysning i det här landet utan också miltals med elljusspår i våra skogar, för att inte tala om alla skidliftar på fjällsidorna!   
Men Håkan Juholt befinner sig i fint sällskap. Även Barack Obama har ådragit sig DNs missnöje. Ledarskribenten Gunnar Jonsson är mycket upprörd över att de rika i USA med höjda skatter kan tvingas bekosta såväl sänkta arbetsgivaravgifter, som nya tåg och USAs budgetkaos.
Det vore en ”tragedi”, tycker hr Jonsson.
Det finns värre tragedier, enligt min uppfattning. Men kanske är det något jag missuppfattat?
Bror Perjus

2 kommentarer:

  1. Helt vansinnigt att ens ifrågasätta att samtliga medborgare ska ha tillgång till en vettig infrastruktur.

    Bra att Håkan J tar upp det. Det finns väl ett antal telebolag som vann rätten att bygga ut mobilnätet i hela landet och sen struntade i det. Telia fick inte uppdraget eftersom de lagt ett seriöst förslag som verkligen skulle ha givit en ordentlig täckning.

    Eller har jag fått nått om bakfoten.

    Så här kommer det att låta varje gång Håkan Juholt tar upp någon viktig fråga.

    SvaraRadera
  2. Det finns i vårt land just nu ett tåg som inte behöver någon räls. Det är ett självgående tåg som lever sitt eget liv: en imbecill skara människor som vrålar Juholt-är-dum varje gång de öppnar munnen.

    Igår läste jag en artikel om eurokrisen i Dagens Industri. Jag blev glatt överraskad - jag har nog fördomar :-) - över att artikelns kommentarer till uppskattningsvis 90 % var eurokritiska. 5 % var eurovänliga och resterande 5 % skrev - om Juholts kommentar om mobiltelefoner. När artikeln handlade om eurokrisen!

    De är milt uttryckt fyllda av ett primitivt hat, dessa gossar! Ja, jag skriver gossar, även om det kanske finns någon enstaka kvinna i sällskapet, också. Det handlar om gossar som gör uppror mot "pappa", om någon frågar mig. Nivån är så erbarmligt låg på deras retorik att de platsar bland femåringarna, som just upptäckt att farsan är större! De gastar i kör:

    "Pappa är dum!"

    SvaraRadera